dnes je Piatok - 19. apríl 2024 - Jela | zajtra Marcel

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Bedmintonový šampionát: športová katastrofa

Vrcholom bedmintonovej sezóny boli Majstrovstvá SR najmladších žiakov (kategória U11). Jeden bod delil Miška od veľkého triumfu, namiesto toho sa z úspešnej sezóny stala neúspešná.

V mixe boli Michal Frank so Sofiou Dirgovou nasadení do druhého kola, kde jednoznačne zdolali duo Hájek - Pleváková a vo štvrťfinále na nich čakali nasadené jednotky Simeon Suchý – Tamara Mrázová. V tejto sezóne ešte neprehrali s nikým. Miško a Sofia vyhrali prvý set 21:14, druhý set prehrali rovnakým pomerom a rozhodovalo sa v treťom. Ten dobre rozbehli, súper ich dotiahol, dráma vyvrcholila v koncovke. Prešovská dvojica viedla 20:17, postupne však nepremenila tri mečbaly, súper druhý mečbal áno a tým sa naši pripravili minimálne o istý bronz.

A možno o viac. Kým Sofia sa z trpkej prehry spamätala a v ďalších disciplínach brala striebro v dvojhre a bronz vo štvorhre, Miška to zlomilo.

V dvojhre podľahol Richardovi Pavlíkovi, hoci herne i rebríčkovo naňho mal, ale zápas vyslovene odflákol. Všetka česť súperovi, že sa hral koncentrovane a umne, štvrťfinále ho potom vyradil až víťaz Simeon Suchý. Až na to, že Michal Frank sa obral o 750 bodov do rebríčka, by to nebola taká športová tragéia, ak by sa dokázal namotivovať na štvorhru, svoju silnejšiu disciplínu, navyše s dobrým žrebom.

Ani tu sa však medailová radosť nekonala. Síce tesne, ale predsa prehrali s Maťkom Štefankom súboj s hádavými Košičanmi Patrik András - Adam Pavlovič. Škoda, herne i papierovo na nich mali, mohla to byť jednoznačná záležitosť, ale nezvládli to.

No nič, taký je šport. Posledný rok v U11 skončil neúspešne, ale ide sa ďalej.
Výsledky: http://www.bedminton.sk/homepage/read?articleId=4939

Slovenský šampionát sa konal v Trenčíne 2. 5. 2015, súbežne s „jedenástkarmi“ súťažili dospelí. Fotky sú moje, tie lepšie sú od otca jednej z Miškových klubových spoluhráčok.

Mimochodom, z PBA Prešov skončil okrem Michala, ako rebríčkovo najvyššieho hráča, bez medaily aj Maťko Štefanko a Alex Duleba. Cenné kovy z MSR okrem Sofie doviezla aj Alexandra Bajusová, Ester Stašková a Samko Miščík. Žiaľ, zlato žiadne, čo predstavuje pre klub ťažký ústup z pozícií.

Táto sezóna okrem smútku priniesla aj radosť (viď linky na turnaje), budúca U13 bude náročná.
Linky:
http://www.frenky.sk/clanok/1036/bedminton-posledna_previerka_pred_sampionatom_uspesna.html
http://www.frenky.sk/clanok/1027/tri_medaily_z_oblastnych_msr_vychod_u11.html
http://www.frenky.sk/clanok/1017/bedminton-pribudlo_niekolko_medaili.html
http://www.frenky.sk/clanok/994/bedminton-prvy_turnaj_u13.html
http://www.frenky.sk/clanok/989/bedminton-prve_acko_v_novej_sezone.html

Predošlé dva MSR U11:
2014: http://www.frenky.sk/clanok/951/bedminton-majstrovstva_sr_u11_-_hrachovo.html
2013: http://www.frenky.sk/clanok/851/bedminton-majstrovstva_sr_u11_-_surany.html

 
22.5.2015 | Pridal: Michal Frank | Šport | čítané: 5549 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS