dnes je Štvrtok - 25. apríl 2024 - Marek | zajtra Jaroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Posúch s pestom z medvedieho cesnaku

Medvedí cesnak je skvelý. Tu je recept na pesto z tejto rastliny, aj na posúch, na ktorý sa môže toto pesto využiť.

Medvedí cesnak sa zbiera na jar, netreba si ho zameniť s konvalinkovými listami, ktoré sú jedovaté, dostať ho aj na trhu. Ponúkam výborný recept architektky Jany Pastorokovej, zverejnený aj v Prešovských novinách.

Rozšírený je o samotnú výrobu pesta, ktoré je základom. Ochutnal som, klasické s olivovým olejom (na vlašské orechy mám alergiu). Na fotkách je aj postup pri výrobe posúchu.

Teda najsamprv:

Pesto z medvedieho cesnaku

Základné suroviny:
medvedí cesnak
olivový olej
morská soľ

Ďalšie prísady :
sušené paradajky
postrúhaný parmezán
chilli
vlašské orechy

Postup:
Umyté lístky medvedieho cesnaku umyjeme, osušíme, pokrájame a v mažiari, alebo v mixéri zmixujeme spolu s morskou soľou, a pridáme olivový olej.

Ak chceme viac druhov, môžeme postupne do základu pridávať jednotlivo ďalšie prísady.

Vlašské orechy je dobre trochu opražiť na suchej panvici, vysypať na utierku pošúchať, trochu sa ošúpu a budú mať výbornú chuť. (Toto sa ma teda netýka.)

Uchovávame v chladničke v dobre uzavretej nádobe.

Používame na cestoviny, mäso, pečivo.

A teraz:

Posúch s pestom z medvedieho cesnaku

Suroviny:
400 g hladkej múky
80 g roztopeného masla
cca 2 dcl.mlieka
2 - 3 lyžice olivového oleja
1 lyžica morskej soli
cca 1 lyžička sušeného droždia
mleté čierne korenie

pesto z medvedieho cesnaku
údená šunka
mozzarella

Postup:
Múku, maslo, soľ, čierne korenie , lyžicu olivového oleja, mlieko spolu so sušeným droždím spracujeme na nelepivé vláčne cesto, necháme pol hodinku postáť (môžeme si zatiaľ pripraviť pesto, nakrájať na plátky údenú šunku a mozzarellu).

Cesto rozvaľkáme na plech vystlaný papierom na pečenie , potrieme pestom a dáme piecť na 200 stupňov na 10 - 11 min, potom posypeme nakrájanou šunkou a mozzarellou, dopečieme 6 - 7 min.

 
8.5.2015 | Autor: Jana Pastoroková | Recepty | čítané: 4507 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS