dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Premiéra Fontány pre Zuzanu 3

Členovia štábu novej slovenskej romantickej hudobnej komédie Fontána pre Zuzanu 3 predstavili tento film vo východoslovenskej premiére v prešovskom kine Klub. Predpremiéru však už absolvovali dva dni predtým v kine Tatran v Poprade.



"Bolo to fantastické," prezradila nám producentka filmu Tatiana Pukalovičová. "U popradského primátora sa nám dostalo jedno z najvrúcnejších prijatí, v samotnom kine bolo úplne plno. Nadšení boli aj majitelia kina, že budú mať vypredané," podotkla T. Pukalovičová a dodala, že po premietaní nasledovala polhodinová klaňačka.

Úspešná bola aj prešovská prezentácia Fontány pre Zuzanu 3. Predstaviteľov filmu, ktorý sa do Prešova dostavili na terénnych autách značky Hummer so štyridsaťminútovým meškaním, prijal na radnici primátor Juraj Kopčák. Keďže sa však ponáhľal do Nového Smokovca za premiérom Dzurindom, aktérov Fontány pozdravil len krátkym príhovorom, v ktorom zaprial filmu úspech doma i vo svete a naplnenie ideálov, s ktorými tento titul prichádza.

Ako nám prezradil režisér všetkých doterajších "Fontán" Dušan Rapoš, námet na film nechtiac vymyslel Ibrahim Maiga (vo filme hrá samého seba), ktorému prišiel z Afriky list, že sa tam musí ísť ženiť.

"V hlave už pomaly mám Fontánu pre Zuzanu 4, tentokrát by som ju rád situoval do zimného prostredia," prezradil. Dušan Rapoš je s kritikou "na nože", napriek tomu sa jej neobáva. "Rád sa nechám poučiť z kvalitnej recenzie, ale narýchlo a žlčovito napísanú kritiku nemám rád."

Pri divácky úspešnej Fontáne pre Zuzanu 2 bol kritizovaný najmä preto, že sa úplne odklonil od pôvodnej Fontány. "Kritici, ktorí kritizovali jednotku mi vyčítali, že dvojka sa od nej odklonila. Teraz ma kritizujú za to, že som sa odklonil od dvojky," povedal nám D. Rapoš a dodáva, že jeho filmy - aj keď sú určené pre široké publikum - sú predovšetkým úprimné.
Hlavnou hrdinkou filmu Fontána pre Zuzanu 3 je, podobne ako v predchádzajúcich častiach, Eva Vejmělková. Chceli sme vedieť, ktorá Zuzana je jej najbližšia. Tá z jednotky, dvojky, alebo trojky?
"Ťažko sa to dá oddeliť, lebo Zuzana je už taká moja malá schizofrénia. Sme veľmi prevtelené," odpovedala nám Eva Vejmělková a prízvukovala, že trojka sa jej natáčala veľmi dobre, a to aj preto, že spoznali "ľudí, ktorí majú slniečko nielen nad hlavou, ale aj v očiach."

Zaujímalo nás tiež, či budeme môcť vidieť hrať Evu Vejmělkovú aj v inom filme, ako vo filme Dušana Rapoša, s ktorým žije už štrnásť rokov.
"Je to otázka skôr pre režisérov. Bohužiaľ herečka sama si nemôže ponúkať nejakú rolu. Takže pokiaľ budem oslovená, tak si, samozrejme, veľmi rada zahrám aj v iných filmoch. Keď nebudem oslovená, tak som, žiaľ, bezmocná."
Na prezentácii v Prešove sa zúčastnili všetci hlavný predstavitelia Fontány pre Zuzanu 3, s výnimkou Mariána Labudu. Nechýbal predstaviteľ hlavnej mužskej postavy - Talian Alessandro Coari, Ibrahim Maiga, dvorný autor hudby Vašo Patejdl, speváčka Barbara Haščáková, či africké hviezdy. Podľa našich informácii neprišiel Marián Labuda preto, lebo nemá rád podobné akcie ako sú stretnutia s médiami, či autogramiády, a údajne sa nezúčastní ani ďalších prezentácií.
Fontána pre Zuzanu 3 je prvým slovenským filmom, ktorý bol dokončovaný v Hollywoode. Je nakrútený v slovenskej, aj v anglickej verzii. Doterajšie "Fontány" boli mimoriadne úspešné. Spýtali sme sa preto Dušana Rapoša, či si myslí, že Fontána pre Zuzanu 3 zlomí divácky rekord.
"V tejto dobe už nemôže lámať žiadne divácke rekordy, lebo v posledných rokoch neskutočným spôsobom stúpla cena lístkov. Osobne si myslím, že je to svinstvo. Nepáči sa mi to. Nepáči sa mi, že deti na Slovensku si musia kupovať tak drahé lístky do kina. Veď je to predsa ľudové umenie, ku kinu by mal mať prístup každý priemerne bohatý človek. Keď bola v Amerike kríza, tak všetci chodili za pár centov na Chaplinove grotesky, aby sa zabavili, aby im nebolo ťažko na srdci," smutne skonštatoval D. Rapoš, ale poznamenal, že verí, že sa novej Fontáne podarí zakonkurovať americkým snímkam.

 
18.12.1999 | Pridal: Michal Frank | Reportáže | čítané: 21105 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS