dnes je Wednesday - 20. February 2019 - Lívia | zajtra Eleonóra

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Recepty

strana 8 / 13
  • Bobaľky

    25.12.2011 | čítané: 5109 krát | Celý článok...

    Tradičným vianočným jedlom, ktoré sa jedáva len raz v roku (resp. trikrát - ale v krátkom časovom slede: na Vianoce, Silvestra i Troch kráľov) sú bobaľky. To je to jedlo, ktoré inde na Slovensku nazývajú opekance alebo pupáky :) Najlepšie bobaľky (podľa mňa) robí môj svokor.

  • Pečená kačica

    18.12.2011 | čítané: 4073 krát | Celý článok...

    Keď je človek hladný, aj pečená kačka je dobrá. Tak to hovorí starý fór. Kačicu som chcel robiť už skôr, ale dopracoval som sa k nej až nedávno. Radil som sa s dvoma Petrami, odborníkmi - kulinármi a výsledok je ok. Kačka sa dá robiť narýchlo (vraj aj za dve hodiny), pomaličky (až 12 hodín), táto je skôr stredná...

  • Plnené zemiaky so slaninkou

    11.12.2011 | čítané: 6201 krát | Celý článok...

    Ďalší z jednoduchých a chutných receptov z archívu. Variácií na pečené plnené zemiaky je dosť, tu je jedna z nich - so slaninkou...

  • Morské ražniči na kôpre

    4.12.2011 | čítané: 2924 krát | Celý článok...

    Jeden starší recept z archívu, z roku 2004, morské ražniči na kôpre. Na akcii Gril párty ho pripravili Róbert Kazimír a Jozef Komloš, vtedajší študenti SOU SD Jednota v Prešove.

  • Knedlo-vepřo-špeno

    27.11.2011 | čítané: 3232 krát | Celý článok...

    Recent jednoduchý a chutný. Máme radi špenát, i krkovičku, tak sme trochu jemne doma zaexperimentovali a vzniklo knedlo-vepřo-špeno.

  • Studenina

    20.11.2011 | čítané: 7713 krát | Celý článok...

    Huspenina, studenina, kočenina... Rôzne názvy, rovnaké jedlo, ktoré vždy poteší. Uspel som s ňou dokonca u manželku, ktorá ináč inú studeninu ako od jej otca nezje. Tú zjedla a povedala, že je rovnako dobrá...

  • Bravčové ražniči po domácky

    13.11.2011 | čítané: 9878 krát | Celý článok...

    Recept na bravčové ražniči po domácky vznikol do rubriky "Pozvite nás na obed" a pripravovala ho Darina Dugasová. Jedlo je výborné, pripájam aj fotopostup. Jediné, čo mi vadilo (sťaby alergikovi) je horčica, tú by som nahradil kečupom...

  • Čínske rezance s kuracím mäsom

    6.11.2011 | čítané: 13398 krát | Celý článok...

    Mám rád čínu a občas experimentujem s čínskymi jedlami, ako teraz keď som vyskúšal tradičné čínske rezance s kuracím mäsom.

  • Fašírky a klobásky

    30.10.2011 | čítané: 4499 krát | Celý článok...

    Sezóna nakladania kapusty je tu. Kým sa však táto poživeň nakladá, človek aj vyhladne a iba rumom sa nezasýti. Tu je preto jednoduchý recept, my zajedáme pri tejto činnosti fašírky. Alebo ako sa vraví u svokrovcov - šnicľe. Mnohým (vrátane mňa) však šnicľa evokuje šniceľ, teda rezeň, preto ostávam pri tradičnom pomenovaní fašírka. A pripájam i pečenú klobásku...

  • Bábovka zo špagiet

    23.10.2011 | čítané: 3962 krát | Celý článok...

    Tento recept prvý raz vyniesol na svetlo sveta Petr Novotný, ktorý ho má odkiaľsi z Pelhřimova. V jemne modifikovanej som ho vyskúšal i doma a tu je výsledok.

Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS