dnes je Wednesday - 11. December 2019 - Hilda | zajtra Otília

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Recepty

strana 11 / 14
  • Karí po japonsky

    12.6.2011 | čítané: 3098 krát | Celý článok...

    Ešte jeden recept z krajiny vychádzajúceho Slnka, ktorý pripravila Keiko Haneda, šéfkuchárka z reštaurácie v Tokiu (Japonsko).

  • Olympijské špízy

    5.6.2011 | čítané: 6955 krát | Celý článok...

    Začala grilovacia sezóna, preto ponúkam jeden takýto jednoduchý recept. Na špízy. Je od niekdajšieho olymijského strieborného medailistu, hádzanára a prodekana fakulty športu PU Vincenta Lafka.

  • Soba

    29.5.2011 | čítané: 4007 krát | Celý článok...

    Jeden z receptov od zosnulého majstra - kuchára Petra Uličného. Túto japonskú polievku varili (viď foto) v Prešove priamo japonské kuchárky na čele so šéfkuchárkou Keiko Haneda, ktorá prezradila, že "slovenská kuchyňa je podobná japonskej".

  • Vegetariánska držková

    22.5.2011 | čítané: 4095 krát | Celý článok...

    Tento recept na falošnú držkovú polievku, ktorej namiesto hovädzích držiek domunujú hlivy, mám od známeho vegetariána Ivana Benka.

  • Utopená čínska kapusta

    15.5.2011 | čítané: 4199 krát | Celý článok...

    Ponúkam vám špecialitu čínskej kuchyne, ktorou je „utopenec“ z čínskej kapusty. Nemusí dlho stáť, stačí cez noc a hneď sa dá konzumovať, pričom toto jedlo má regeneračné účinky najmä ráno, po ťažkej kocovine. Dá sa podávať aj ako príloha, alebo ako samostatný chod.

  • Paprikovaný bôčik

    8.5.2011 | čítané: 5331 krát | Celý článok...

    Dnes niečo jednoduché, nezdravé a chutné...

  • Syrové špagety

    1.5.2011 | čítané: 4941 krát | Celý článok...

    Kombinácia špagiet a syrov (vrátane tavených) nikdy nemôže skladať. Tu je jeden takýto recept na jednoduché, rýchle, lacné a chutné jedlo.

  • Nakladaný ovčí syr

    24.4.2011 | čítané: 8230 krát | Celý článok...

    O originálny recept na nakladaný ovčí syr sa so mnou podelila šéfka farmy Palomino v Závadke, „na začiatku sveta“.

  • Polievka zo smržov

    17.4.2011 | čítané: 7888 krát | Celý článok...

    Minulý rok sa mi na zadarilo párkrát vyjsť na huby, aj na jar. Hneď po návrate som huby spracoval, a navaril aj takúto dobrú polievku.

  • Smrčky na smotane

    10.4.2011 | čítané: 8934 krát | Celý článok...

    Prvé jarné huby - smrčky sú vynikajúce a konečne sú dôvodom na zmyslupnú vychádzku do lesa. Ich sezóna vrcholí v apríli. Smrčky (smrže, smarže, smaržle...) sú najlepšie, ak sa okamžite spracujú a konzumujú. Z jednej jarnej hubačky sa dá pripraviť polievka i druhé jedlo (to je v nasledujúcom recepte), pričom oba pokrmy sú nielen jednoduché a lacné, ale vhodné aj na pôstne obdobie.

Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS