Recepty
-
Karí po japonsky
12.6.2011 | čítané: 3098 krát | Celý článok...Ešte jeden recept z krajiny vychádzajúceho Slnka, ktorý pripravila Keiko Haneda, šéfkuchárka z reštaurácie v Tokiu (Japonsko).
-
Olympijské špízy
5.6.2011 | čítané: 6955 krát | Celý článok...Začala grilovacia sezóna, preto ponúkam jeden takýto jednoduchý recept. Na špízy. Je od niekdajšieho olymijského strieborného medailistu, hádzanára a prodekana fakulty športu PU Vincenta Lafka.
-
Soba
29.5.2011 | čítané: 4007 krát | Celý článok...Jeden z receptov od zosnulého majstra - kuchára Petra Uličného. Túto japonskú polievku varili (viď foto) v Prešove priamo japonské kuchárky na čele so šéfkuchárkou Keiko Haneda, ktorá prezradila, že "slovenská kuchyňa je podobná japonskej".
-
Vegetariánska držková
22.5.2011 | čítané: 4095 krát | Celý článok...Tento recept na falošnú držkovú polievku, ktorej namiesto hovädzích držiek domunujú hlivy, mám od známeho vegetariána Ivana Benka.
-
Utopená čínska kapusta
15.5.2011 | čítané: 4199 krát | Celý článok...Ponúkam vám špecialitu čínskej kuchyne, ktorou je „utopenec“ z čínskej kapusty. Nemusí dlho stáť, stačí cez noc a hneď sa dá konzumovať, pričom toto jedlo má regeneračné účinky najmä ráno, po ťažkej kocovine. Dá sa podávať aj ako príloha, alebo ako samostatný chod.
-
Paprikovaný bôčik
8.5.2011 | čítané: 5331 krát | Celý článok...Dnes niečo jednoduché, nezdravé a chutné...
-
Syrové špagety
1.5.2011 | čítané: 4941 krát | Celý článok...Kombinácia špagiet a syrov (vrátane tavených) nikdy nemôže skladať. Tu je jeden takýto recept na jednoduché, rýchle, lacné a chutné jedlo.
-
Nakladaný ovčí syr
24.4.2011 | čítané: 8230 krát | Celý článok...O originálny recept na nakladaný ovčí syr sa so mnou podelila šéfka farmy Palomino v Závadke, „na začiatku sveta“.
-
Polievka zo smržov
17.4.2011 | čítané: 7888 krát | Celý článok...Minulý rok sa mi na zadarilo párkrát vyjsť na huby, aj na jar. Hneď po návrate som huby spracoval, a navaril aj takúto dobrú polievku.
-
Smrčky na smotane
10.4.2011 | čítané: 8934 krát | Celý článok...Prvé jarné huby - smrčky sú vynikajúce a konečne sú dôvodom na zmyslupnú vychádzku do lesa. Ich sezóna vrcholí v apríli. Smrčky (smrže, smarže, smaržle...) sú najlepšie, ak sa okamžite spracujú a konzumujú. Z jednej jarnej hubačky sa dá pripraviť polievka i druhé jedlo (to je v nasledujúcom recepte), pričom oba pokrmy sú nielen jednoduché a lacné, ale vhodné aj na pôstne obdobie.