dnes je Wednesday - 20. February 2019 - Lívia | zajtra Eleonóra

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Recenzie

strana 5 / 8
  • David Kollár Band, The Raindown, BB Country

    6.2.2006 | čítané: 16662 krát | Celý článok...

    Tri prešovské kapely vydali svoje debuty, o ktorých sú nasledujúce recenzie - David Kollár Band: Free Your Minds (CD, vlastným nákladom, 2005), The Raindown: Lonely (CD, vlastným nákladom v spolupráci so štúdiom Hardy, 2005), BB Country: „...a v srdci country máš...“ (CD, Diskant Bratislava/PKO Prešov, 20050).

  • Eragon - Dračí jazdec v stopách Froda a Harryho

    15.12.2005 | čítané: 17532 krát | Celý článok...

    Harry Potter a Pán prsteňov svojho času rozvírili hladinu mainstreamovej literatúry a filmu. Hoci ten boom už nie je taký veľký, hlad po fantasy stále trvá. Na potterovsko-prsteňovej vlne sa vezie aj Eragon. Mladý dračí jazdec má všetky predpoklady k tomu nadviazať na úspechy už spomínaných kníh (a následne filmov).

  • Poďme do práce - Moment prekvapenia

    2.2.2005 | čítané: 16586 krát | Celý článok...

    Poďme do práce - Moment prekvapenia, CD, Hirax Records, 200? Dlhoročne najlepšia prešovská punková kapela Poďme do práce (PDP) o vyše ročnom odklade vydala debutový album Moment prekvapenia. Ten nadviazal na predchádzajúce demá Nečum, lebo ti vypadnú oči a Smäd Not Dead (nerátajúc rané dielko Ideál). Cédečko vydal Hirax Records a vyšlo dosť neskoro.

  • Miro Žbirka Live

    10.1.2005 | čítané: 17191 krát | Celý článok...

    Miro Žbirka Live, CD, Universal Music, 2004 Miroslav Žbirka alias Meky vydal svoj prvý živý album, nazvaný jednoznačne - Live. Logicky naň umiestnil svoje najväčšie hity, pochopiteľne v živom prevedení. Ako sa mu tento zámer podaril? Vyšlo z toho počúvateľné svojbytné cédečko, alebo len ďalšia kompilácia starých flákov?

  • Laco Deczi Celula New York Live

    17.12.2004 | čítané: 17062 krát | Celý článok...

    Laco Deczi Celula New York Live, CD, ArecaMultimedia, s. r. o., 2004 Live album Laca Décziho a jeho bandy New York Celula prekvapí hneď od začiatku kvalitným zvukom. Newyorské štúdio Lotish odviedlo pri mixáži a masteringu nesporne dobrú robotu. To, čo je podstatné, je však obsah.

  • R.E.T. - The Dark At The End Of The Tunnel

    30.11.2004 | čítané: 16211 krát | Celý článok...

    R.E.T. - The Dark At The End Of The Tunnel recenzia, CD, Crystal Productions/Metal Age, 2004 Začnem od konca. Od bonusu. Na CD The Dark At The End Of The Tunnel je ním videoklip k skladbe Eternal Enemy. Klip kje určite vítaným spestrením tohto nosiča. Vidieť na ňom snahu o profesionalitu, možno nie vždy dotiahnutú dokonca, ale markantnú. Naviac obrazové stvárnenie verne zachytáva atmosféru piesne, čo sa tiež nie vždy podarí.

  • Zóna A - Na predaj

    19.11.2004 | čítané: 17698 krát | Celý článok...

    Zóna A - Na predaj recenzia, CD, Inflagranti Records, 2004 Zóna A siaha po zlate!!! Géniovia hudby opäť útočia!!! Opäť omráčili svojou virtuozitou!!! Toto hlásajú titulky na „novinách“, ktoré sú priložené k novému albumu legendy (česko)slovenského punku Zóne A. Tak sa teda na tých „géniov“ pozrime bližšie.

  • Pětník zpívá v botách snů

    20.9.2004 | čítané: 16221 krát | Celý článok...

    Pětník zpívá v botách snů CD, Good Day Records - Jiří Mašek, 2004, 43:57 Keď sa povie vokálno-inštrumentálna skupina, nie je to nič iné než archaický výraz pre normánu kapelu. Na skupinu Pětník však toto označenie neplatí. Ide totiž o čisto vokálnu kapelu. Asi vás chytá hrôza pri predstave pustiť si celé cédečko s takouto hudbou.

  • Elektrick Mann – Zhorovy streety

    27.4.2004 | čítané: 17015 krát | Celý článok...

    Elektrïck Mann – Zhorovy streety (CD, Crystal production, 2003) O kapele Elektrïck Mann som nikdy predtým nič nepočul. Až kým sa mi nedostalo do rúj druhé CD „Elektrického pána“ nazvané Zhorovy streety. A je to naozaj sila... Vydavateľstvo Crystal Production uvádza Zhorovy streety ako „nový studiový počin HIPHOP-HC-PUNK grázlů z Valmezu“, prípadne ako „nový studiový počin alko průserářů z Valmezu“. Nemýli sa. Elektrïck Mann nie je žiadna prechádzka ružovou záhradou...

  • Liveevil – Lines

    24.4.2004 | čítané: 16089 krát | Celý článok...

    Liveevil – Lines (demo 2003) Zoskupenie Liveevil z Hranic na Moravě pustilo nie tak dávno do sveta prostredníctvom Crystal štvorskladbové cédečko s názovm Lines (2003). Základná charakteristika albumu – jungle-rock, je pomerne presná, aj keď trochu zúžená. Zo stroja sa v priebehu necelých 17 minút linú tóny, pri ktorých sa človek cíti, ako v nejakom poriadnom klube.

Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS