dnes je Nedeľa - 17. december 2017 - Kornélia | zajtra Sláva, Slávka

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Recenzie

strana 5 / 8
  • Eragon - Dračí jazdec v stopách Froda a Harryho

    15.12.2005 | čítané: 17096 krát | Celý článok...

    Harry Potter a Pán prsteňov svojho času rozvírili hladinu mainstreamovej literatúry a filmu. Hoci ten boom už nie je taký veľký, hlad po fantasy stále trvá. Na potterovsko-prsteňovej vlne sa vezie aj Eragon. Mladý dračí jazdec má všetky predpoklady k tomu nadviazať na úspechy už spomínaných kníh (a následne filmov).

  • Poďme do práce - Moment prekvapenia

    2.2.2005 | čítané: 16193 krát | Celý článok...

    Poďme do práce - Moment prekvapenia, CD, Hirax Records, 200? Dlhoročne najlepšia prešovská punková kapela Poďme do práce (PDP) o vyše ročnom odklade vydala debutový album Moment prekvapenia. Ten nadviazal na predchádzajúce demá Nečum, lebo ti vypadnú oči a Smäd Not Dead (nerátajúc rané dielko Ideál). Cédečko vydal Hirax Records a vyšlo dosť neskoro.

  • Miro Žbirka Live

    10.1.2005 | čítané: 16693 krát | Celý článok...

    Miro Žbirka Live, CD, Universal Music, 2004 Miroslav Žbirka alias Meky vydal svoj prvý živý album, nazvaný jednoznačne - Live. Logicky naň umiestnil svoje najväčšie hity, pochopiteľne v živom prevedení. Ako sa mu tento zámer podaril? Vyšlo z toho počúvateľné svojbytné cédečko, alebo len ďalšia kompilácia starých flákov?

  • Laco Deczi Celula New York Live

    17.12.2004 | čítané: 16556 krát | Celý článok...

    Laco Deczi Celula New York Live, CD, ArecaMultimedia, s. r. o., 2004 Live album Laca Décziho a jeho bandy New York Celula prekvapí hneď od začiatku kvalitným zvukom. Newyorské štúdio Lotish odviedlo pri mixáži a masteringu nesporne dobrú robotu. To, čo je podstatné, je však obsah.

  • R.E.T. - The Dark At The End Of The Tunnel

    30.11.2004 | čítané: 15844 krát | Celý článok...

    R.E.T. - The Dark At The End Of The Tunnel recenzia, CD, Crystal Productions/Metal Age, 2004 Začnem od konca. Od bonusu. Na CD The Dark At The End Of The Tunnel je ním videoklip k skladbe Eternal Enemy. Klip kje určite vítaným spestrením tohto nosiča. Vidieť na ňom snahu o profesionalitu, možno nie vždy dotiahnutú dokonca, ale markantnú. Naviac obrazové stvárnenie verne zachytáva atmosféru piesne, čo sa tiež nie vždy podarí.

  • Zóna A - Na predaj

    19.11.2004 | čítané: 17133 krát | Celý článok...

    Zóna A - Na predaj recenzia, CD, Inflagranti Records, 2004 Zóna A siaha po zlate!!! Géniovia hudby opäť útočia!!! Opäť omráčili svojou virtuozitou!!! Toto hlásajú titulky na „novinách“, ktoré sú priložené k novému albumu legendy (česko)slovenského punku Zóne A. Tak sa teda na tých „géniov“ pozrime bližšie.

  • Pětník zpívá v botách snů

    20.9.2004 | čítané: 15818 krát | Celý článok...

    Pětník zpívá v botách snů CD, Good Day Records - Jiří Mašek, 2004, 43:57 Keď sa povie vokálno-inštrumentálna skupina, nie je to nič iné než archaický výraz pre normánu kapelu. Na skupinu Pětník však toto označenie neplatí. Ide totiž o čisto vokálnu kapelu. Asi vás chytá hrôza pri predstave pustiť si celé cédečko s takouto hudbou.

  • Elektrick Mann – Zhorovy streety

    27.4.2004 | čítané: 16575 krát | Celý článok...

    Elektrïck Mann – Zhorovy streety (CD, Crystal production, 2003) O kapele Elektrïck Mann som nikdy predtým nič nepočul. Až kým sa mi nedostalo do rúj druhé CD „Elektrického pána“ nazvané Zhorovy streety. A je to naozaj sila... Vydavateľstvo Crystal Production uvádza Zhorovy streety ako „nový studiový počin HIPHOP-HC-PUNK grázlů z Valmezu“, prípadne ako „nový studiový počin alko průserářů z Valmezu“. Nemýli sa. Elektrïck Mann nie je žiadna prechádzka ružovou záhradou...

  • Liveevil – Lines

    24.4.2004 | čítané: 15708 krát | Celý článok...

    Liveevil – Lines (demo 2003) Zoskupenie Liveevil z Hranic na Moravě pustilo nie tak dávno do sveta prostredníctvom Crystal štvorskladbové cédečko s názovm Lines (2003). Základná charakteristika albumu – jungle-rock, je pomerne presná, aj keď trochu zúžená. Zo stroja sa v priebehu necelých 17 minút linú tóny, pri ktorých sa človek cíti, ako v nejakom poriadnom klube.

  • Chiki liki tu-a – Choďte sa hrať pred vlastný vchod

    9.2.2004 | čítané: 17876 krát | Celý článok...

    Chiki liki tu-a – Choďte sa hrať pred vlastný vchod CD, Millenium Records & Publishing, 2003, 43:10 min. Prešovskí Chiki liki tu-a prišli na trh so svojim tretím album. Po debute Chiki liki tu-a (nazývanom aj Nezatváraj Milan dvere) a dvojke Budeš musel vlasy na blond prefarbil (obidva pôvodne len kazetové albumy vyšli neskôr na súhrnnom 2CD Kysak) vydali album Choďte sa hrať pred vlastný vchod, ktorý je zo všetkých troch najvydarenejší.

Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS