dnes je Sobota - 24. jún 2017 - Ján | zajtra Tadeáš, Olívia

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Recenzie

strana 4 / 8
  • David Kollar Project: Equation of Time

    30.3.2011 | čítané: 5395 krát | Celý článok...

    Toto nie je klasická recenzia, ale pohľad hlavného zainteresovaného na nové cédečko. David Kollár je hĺbavým umelcom, čo sa prenáša do jeho hudby. Prešli sme si preto jednotlivé skladby z novinky, jednu po druhej. Myslím, že Davidove komentáre sú tak trefné, že k nim niet čo dodať.

  • 20 rokov Strechy: Recenzie na Punk Rock Made In Slovakia vol. II

    18.3.2011 | čítané: 4383 krát | Celý článok...

    Výberovka Punk Rock Made In Slovakia vol. 2, ktorá vyšla na kompaktoch i kazetách v roku 2001, vzbudila solídny ohlas. Dnes je tento album nenávratne vypredaný. Strecha na ňom mala zastúpenie v podobe piesne Všetko je zelené. O tejto kompilácie vyšlo v médiách viacero článkov, anotácií a recenzií.

  • Veľa Hiraxa, málo literatúry

    8.6.2010 | čítané: 3835 krát | Celý článok...

    Tak, ako pri hudobníkoch býva kľúčovým tretí album, u spisovateľov ním môže byť tretí román. Aspoň tak sa zdá v prípade Pavla Baričáka alias Hiraxa. Debutoval ostrým a prekvapivým románom Raz aj v pekle vyjde slnko. Generačná výpoveď okamžite rozvírila stojaté vody, nasledoval ju dvojromán Kým nás láska nerozdelí: Hľadania a Nachádzania. Kým prvá kniha tohto dvojrománu má ešte dynamický dej, druhá kniha bola viac Hirax než literatúra. Otázka teda znela, kam sa uberie najnovší počin Hiraxa - Sekundu pred zbláznením (všetko je, ako je).

  • Raz aj v pekle vyjde slnko

    19.1.2008 | čítané: 17273 krát | Celý článok...

    Takzvaná alternatívna, porevolučná mládež má konečne svoj generačný román. Raz aj v pekle vyjde slnko napísal Pavel Baričák alias Hirax, známa postavička slovenského punkového a metalového undergroundu, vydavateľ nekomerčných albumov, organizátor hudobných akcií a muzikant viacerých formácií.

  • Folk na Slovensku

    29.6.2007 | čítané: 16690 krát | Celý článok...

    Folk sa na Slovensku dočkal svojej prvej mapujúcej reprezentatívnej publikácie. Knihu Folk na Slovensku o tomto nielen hudobnom, ale svojím spôsobom i životnom štýle pripravil kolektív autorom na čele s Milošom Janouškom, Hanou Daubnerovou a Jurajom Drobným a vydalo ju Hudobné centrum.

  • Hrdza nehrá hudbu pre šoférov autobusov

    15.3.2007 | čítané: 16675 krát | Celý článok...

    Zdá sa, že prešovská skupina Hrdza začína pomaly, ale isto prerážať na celoslovenskej hudobnej scéne. Či ju bude v budúcnosti čakať osud Čechomoru, ktorý sa stal jednou z najpopulárnejších kapiel u našich západných susedov, alebo bude len lahôdkou pre úzky kruh ľudí, to je zatiaľ predčasné. No vyzerá to tak, že Hrdza na to ide dobre.

  • Slovenské hudobné alternatívy

    14.9.2006 | čítané: 18005 krát | Celý článok...

    Dobre utajený, ale mimoriadne zaujímavý počin vyšiel z dielne prešovského Vydavateľstva Michala Vaška. Publikáciu Slovenské hudobné alternatívy pripravil dlhoročný znalec slovenskej alternatívnej scény, aj jej aktívny účastník, Július Fujak, ktorému vypomohli spoluautori Martin Kalinka a Oliver Rehák.

  • Dve recenzie od A (AMO) po Z (ZNC)

    19.4.2006 | čítané: 17644 krát | Celý článok...

    Dvaja z rôzneho cesta, alebo dve recenzie do A po Z. Konkrétne AMO: Original, CD, Universal Music a hip-hop.sk, 2005 a Znouzectnost: Ad astra, CD, Sisyfos Records, 2005. Tu sú:

  • David Kollár Band, The Raindown, BB Country

    6.2.2006 | čítané: 16094 krát | Celý článok...

    Tri prešovské kapely vydali svoje debuty, o ktorých sú nasledujúce recenzie - David Kollár Band: Free Your Minds (CD, vlastným nákladom, 2005), The Raindown: Lonely (CD, vlastným nákladom v spolupráci so štúdiom Hardy, 2005), BB Country: „...a v srdci country máš...“ (CD, Diskant Bratislava/PKO Prešov, 20050).

  • Eragon - Dračí jazdec v stopách Froda a Harryho

    15.12.2005 | čítané: 16910 krát | Celý článok...

    Harry Potter a Pán prsteňov svojho času rozvírili hladinu mainstreamovej literatúry a filmu. Hoci ten boom už nie je taký veľký, hlad po fantasy stále trvá. Na potterovsko-prsteňovej vlne sa vezie aj Eragon. Mladý dračí jazdec má všetky predpoklady k tomu nadviazať na úspechy už spomínaných kníh (a následne filmov).

Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS