Recepty
-
Bobaľky
25.12.2011 | čítané: 8771 krát | Celý článok...Tradičným vianočným jedlom, ktoré sa jedáva len raz v roku (resp. trikrát - ale v krátkom časovom slede: na Vianoce, Silvestra i Troch kráľov) sú bobaľky. To je to jedlo, ktoré inde na Slovensku nazývajú opekance alebo pupáky :) Najlepšie bobaľky (podľa mňa) robí môj svokor.
-
Pečená kačica
18.12.2011 | čítané: 6884 krát | Celý článok...Keď je človek hladný, aj pečená kačka je dobrá. Tak to hovorí starý fór. Kačicu som chcel robiť už skôr, ale dopracoval som sa k nej až nedávno. Radil som sa s dvoma Petrami, odborníkmi - kulinármi a výsledok je ok. Kačka sa dá robiť narýchlo (vraj aj za dve hodiny), pomaličky (až 12 hodín), táto je skôr stredná...
-
Plnené zemiaky so slaninkou
11.12.2011 | čítané: 9365 krát | Celý článok...Ďalší z jednoduchých a chutných receptov z archívu. Variácií na pečené plnené zemiaky je dosť, tu je jedna z nich - so slaninkou...
-
Morské ražniči na kôpre
4.12.2011 | čítané: 5994 krát | Celý článok...Jeden starší recept z archívu, z roku 2004, morské ražniči na kôpre. Na akcii Gril párty ho pripravili Róbert Kazimír a Jozef Komloš, vtedajší študenti SOU SD Jednota v Prešove.
-
Knedlo-vepřo-špeno
27.11.2011 | čítané: 5923 krát | Celý článok...Recent jednoduchý a chutný. Máme radi špenát, i krkovičku, tak sme trochu jemne doma zaexperimentovali a vzniklo knedlo-vepřo-špeno.
-
Studenina
20.11.2011 | čítané: 11253 krát | Celý článok...Huspenina, studenina, kočenina... Rôzne názvy, rovnaké jedlo, ktoré vždy poteší. Uspel som s ňou dokonca u manželku, ktorá ináč inú studeninu ako od jej otca nezje. Tú zjedla a povedala, že je rovnako dobrá...
-
Bravčové ražniči po domácky
13.11.2011 | čítané: 14551 krát | Celý článok...Recept na bravčové ražniči po domácky vznikol do rubriky "Pozvite nás na obed" a pripravovala ho Darina Dugasová. Jedlo je výborné, pripájam aj fotopostup. Jediné, čo mi vadilo (sťaby alergikovi) je horčica, tú by som nahradil kečupom...
-
Čínske rezance s kuracím mäsom
6.11.2011 | čítané: 17794 krát | Celý článok...Mám rád čínu a občas experimentujem s čínskymi jedlami, ako teraz keď som vyskúšal tradičné čínske rezance s kuracím mäsom.
-
Fašírky a klobásky
30.10.2011 | čítané: 7489 krát | Celý článok...Sezóna nakladania kapusty je tu. Kým sa však táto poživeň nakladá, človek aj vyhladne a iba rumom sa nezasýti. Tu je preto jednoduchý recept, my zajedáme pri tejto činnosti fašírky. Alebo ako sa vraví u svokrovcov - šnicľe. Mnohým (vrátane mňa) však šnicľa evokuje šniceľ, teda rezeň, preto ostávam pri tradičnom pomenovaní fašírka. A pripájam i pečenú klobásku...
-
Bábovka zo špagiet
23.10.2011 | čítané: 6373 krát | Celý článok...Tento recept prvý raz vyniesol na svetlo sveta Petr Novotný, ktorý ho má odkiaľsi z Pelhřimova. V jemne modifikovanej som ho vyskúšal i doma a tu je výsledok.