frenky.sk

https://frenky.sk/clanok/972/plavky_na_grile_ci_panvici.html

Plávky na grile či panvici

Mimoriadne jednoduchý recept, ale veľmi chutný. Základom sú huby – mladé, zdravé holubinky, alias plávky.

Recept mám od kamaráta a hubárskeho sparinga (a učiteľa) Maťa. V čase, keď sú lesy plné rôznych luxusných húb, hubári nechávajú pekné plávky tak. Tento recept sa robí z tých nádherných kusov. Nie veľmi veľkých, prerastených, ale ani nie malých holubiniek. Tie, čo sme našli, boli krásne a zdravé, išlo o plávky zelenkasté, ako táto: http://www.nahuby.sk/obrazok_detail.php?obrazok_id=284733

Okrem húb k nim stačí trošku soli, čierneho korenia a rasce. Prípadne kvapka oleja (bližšie nižšie).

Podľa Maťa treba hubu odkrojiť, vrchnú časť - hlavičku - aj opatrne olúpať (ja som nelúpal, nechcelo sa mi a tiež boli dobré). Potom ich dáme hlávkou dole na gril. A jemne posolíme a pokoreníme a chvíľu, cca 10 min. grilujeme. Otáčať ich netreba, aby sa nepoškodili vlákna a nevysypali koreniny.

Keďže takýto domáci gril nemám, robil som ich trošku ináč. A to tak, že som dal na panvicu kvapku oleja a robil ich takto. Ďalší postup bol rovnaký a výsledok bol výborný.

Úplne jednoduchý recept a chutný. Funguje to...

 
22.8.2014 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 7718 krát