frenky.sk

https://frenky.sk/clanok/967/the_adicts_-_punkovy_kabaret_sa_vratil.html

The Adicts - punkový kabaret sa vrátil

Keď som v roku 2011 prvý raz videl naživo britskú punkovú legendu The Adicts, bol som nadšený. Po informácii, že sa vracajú do košického klubu Collosseum som neváhal ani chvíľu.

Košický koncert spred troch rokov bol pre mňa osobne koncertom roka 2011. Možno spolu so skvelým vystúpením kapely Skunk Anansie na Dobrom festivale v Prešove.

Teraz som sa na The Adicts tešil, hoci trochu som mal obavy, či opakovaný fór bude fór. No zbytočne.

Koncert bol skvelý. Jednoznačne horúci adept na koncert roka 2014 (spolu s Arch Enemy v Bratislave). Ľudí bolo menej než minule, ale trapas to nebol...

Zlanáril som na akciu manželku Stanku, švagra Tomáša i kamaráta Maťa a vydali sme sa smer Košice. Najprv sme zažili príjemné chvíle v príjemnej spoločnosti Adrika v dvoch miestnych krčmičkách, kde sme si dali ochutnávku rôznych pív nezávislých pivovarov.

A potom už začal punkový kabaret. Presne ako má byť, trochu skrátený set (čo nevadilo) oproti minulému koncertu, kopa energie a Monkey vo víre kolotočarskych propriet. Paráda. Koncert nadchol aj mojich spolucestujúcich.

Znásobené to bolo navyše darčekom – Stanke sa ušla megalopta (zo záverečnej liverpoolskej hymny), ktorú podpísal spevák Monkey a ešte sa s nami aj sfotil (viď horná fotka Emila Merčáka, dik; ďalšie fotky sú Stankine, síce nič moc, ale ako spomienka ok ).

Aj sme si na staré kolená trochu pogli. A tiež sme stretli milión známych, ktorí sa bavili rovnako dobre.

Skrátka, paráda, akcia, ako má byť.

Update: Na yt sa objavilo video full koncert z danej akcie, takže tak: https://www.youtube.com/watch?v=nbQPZIw2DX0

 
29.7.2014 | Pridal: Michal Frank | Haluze | čítané: 6745 krát