Jednoduchý a chutný recept, ktorý som kedysi dávno robil, a ktorý prezentovala v korzárskej prílohe poetka Adriana Lešigová.
Potrebujeme:
2 plesňové syry (encián, hermelín...), zeleninu na dusenie (podľa chuti: karfiol, malý patizón, brokolicu, cukinu, pór...), zemiaky, trochu oleja (najlepšie olivový), korenie (bazalka, vegeta, tymián)
Postup:
Na pekáč dáme olej a nakrájanú zeleninu a dáme dusiť do rúry. Okoreníme bylinkami a vegetou, ale nie veľa, aby ostala zachovaná chuť zeleniny. Keď je zelenina takmer mäkká, pridáme syr. Nekoreníme ho. V rúre ho dusíme len krátko (cca 10 min.), kým sa vzduje (nafúkne, ale nesmie prasknúť). Dáme na tanier a podávame, ako príloha sú vhodné opečené zemiaky a kyslá smotana.