frenky.sk

https://frenky.sk/clanok/800/lasagne.html

Lasagne

Lasagne Jeden z možných variantov na lazane. Variácií na túto špecialitu talianskej kuchyne je samozrejme viac, ale túto máme odskúšanú a chutí výborne. Dôraz bol pritom na jednoduchosť prípravy. Ďalšiemu experimentovaniu sa však medze nekladú.

Lasagne
Lasagne
Potrebujeme: 1 cestoviny lasagne, 500 g mletého bravčového mäsa, 5 paradajok, 200 g tvrdého syra eidam, malý paradajkový pretlak, olej, mlieko, hladkú múku, šľahačkovú smotanu, cibuľu, cesnak, soľ, vegetu, oregano, bazalku, sušený petržlen, červenú paprika, maslo.

Postup: Na panvici na oleji speníme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme mleté mäso, okoreníme ho a robíme na prudkom ohni. Pridáme tam olúpané paradajky, ktoré predtým sparíme vriacou vodou a pretlak. Vriacu vodu využijeme aj na lasagne. Cestoviny nemusíme variť, urobia sa neskôr v rúre, ale môžeme ich dať zmäknúť do prevarenej vody. V hrnci si zatiaľ urobíme bešamelovú omáčku, z masla, hladkej múky a soli, za stáleho mieľania. Po jej dovarení pridáme červenú papriku.

Následne dáme na omastený plech (trebárs jenské sklo) plátky cestovín, na ne ide mäso, na to vrstva bešamelu a nastrúhaný tvrdý syr. Znovu pokračujeme vo vrstvení – lazane, mäso, bešamel, syr, až vzniknú tri vrstvy. Na vrch idú znovu cestoviny a syr a dame na 30 min. zapiecť do rozohriatej rúry.

 
19.8.2012 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 6379 krát