frenky.sk

https://frenky.sk/clanok/775/premia_za_novinarsku_tvorbu_od_literarneho_fondu.html

Prémia za novinársku tvorbu od Literárneho fondu

Posledné novinárske ocenenie, ktoré v mojom portfóliu chýbalo, je cena Literárneho fondu. Tento rok sa mi konečne podarilo zísakať prémiu v tejto novinárskej súťaži.

Výročná cena Literárneho fondu - Výboru Sekcie pre žurnalistiku a novinársku fotografiu: Získal som prémiu za novinársku tvorbu v kategórii spravodajstvo - tlač za príspevky Emanuel Šmidl: Ťahá mu na stovku a pilotuje lietadlo, Dobrodruh Mikuláš Mušinka mal opletačky s KGB, Budúcou hviezdou slovenského herectva je Gabika Marcinková.

„Som rád o to viac, že ocenenie v tejto súťaži som získal prvýkrát, hoci spolu aj z iných ich mám už 15. Cítim sa ako tenista, ktorému chýbal posledný grand slam a teraz ho mám, “ vyjadril som sa v článku pre Korzár po tomto ocenení, ktoré získal i kolega Jaro Vrábeľ:
http://kosice.korzar.sme.sk/c/6352925/v-novinarskej-sutazi-zabodovali-vrabel-a-frank.html

Kompletné výsledky:
http://litfond.sk/subory/Ceny_za_novin%C3%A1rsku_tvorbu_v_roku_2011.doc

Ocenené príspevky (všetky vyšli v korzárskej prílohe Pohoda):

Emanuel Šmidl: Ťahá mu na stovku a pilotuje lietadlo

Emanuelovi Šmídlovi z Prešova ťahá na stovku. Aj vo svojom vysokom veku je stále aktívny, jazdí autom, lieta športovým lietadlom. Jeho život však nebol vždy ružový. Prešiel si aj peklom koncentračných táborov.

Čítajte viac: http://korzar.sme.sk/c/5920493/emanuel-smidl-taha-mu-na-stovku-a-pilotuje-lietadlo.html

Mikuláš Mušinka mal opletačky s KGB

Jeho knihy vychádzali vo svete, kým on pásol kravy. Aj z pasienkov ho komunisti vyhnali do kotolne, kde sa mu však páčilo. Späť na akademickú pôdu sa dostal až v roku 1990. Dnes je na dôchodku, stále je publicisticky činný. Reč je o akademikovi Mikulášovi Mušinkovi, ktorý nedávno oslávil 75. narodeniny.

Čítajte viac: http://korzar.sme.sk/c/5841667/dobrodruh-mikulas-musinka-mal-opletacky-s-kgb.html#ixzz1uSAwiY3p

Budúcou hviezdou slovenského herectva je Gabika Marcinková

Jude Law, Anthony Hopkins, Ben Foster, Rachel Weisz, Moritz Bleibtreu, Vladimir Vdovičenkov. S týmito svetoznámymi hviezdami si zahrala vo veľkofilme 360 jednu z hlavných rolí 23-ročná Prešovčanka Gabriela Marcinková. Hoci má ešte rok do skončenia školy, stihla toho oveľa viac než jej podstatne staršie kolegyne.

Čítajte viac: http://korzar.sme.sk/c/6003773/buducou-hviezdou-slovenskeho-herectva-je-gabika-marcinkova.html#ixzz1uSBfyUci

Všetky ocenenia: http://www.frenky.sk/clanok/534/ocenenia.html

 
17.5.2012 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 5679 krát