frenky.sk

https://frenky.sk/clanok/737/pivny_beh_epresovom_2011.html

Pivný beh ePrešovom 2011

V znamení zlatého moku sa niesol posledný tohoročný štvrtok v metropole Šariša. Do tretieho ročníka Pivného behu Prešovom sa zapojil rekordný počet účastníkov. Zlatý mok im chutil, bez ohľadu na víťazstvo. Nehodnotila sa len rýchlosť, cien bolo neúrekom a hlavným cieľom akcie bola zábava.

Minuloroční víťazi Štamgasti nechýbali na pivnom behu ani tento rok. „Obhajovať víťazstvo už nechceme, sme veteráni, štartujeme tretí raz, “ povedal štamgast Martin Paločko a jeho kolega Matúš Flimel doplnil: „My sme sa nikdy neplašili. Vychutnávame si to plnými dúškami.“ Trojica, ktorú doplnil Milan Repeľ prišla v originálnych nových mikinách. Získala cenu útechy, tú za rýchlosť či kreativitu jej vyfúkli iní.

Šesť krčiem za hodinu

Najrýchlejším tímom boli Žeľene kone na čele s najrýchlejším pivárom Matúšom. Obísť šesť prešovských krčiem sa im podarilo za necelú hodinku, čo je nový rekord. Cenu za kreativitu získali Beer Brothers s kapitánom Jakubom Kandráčom s originálnymi kostýmami. V tomto smere im silno konkurovali 'Štirojo pivare', ktorí boli napriek názvu traja. Tomáš Leitner, Ján Partila a David Jankovič si však odniesli aspoň ocenenie za najlepšiu partiu.

„Každý z nás má počas roka povinnosti, no vo voľnom čase si pivo doprajeme, “ prezradil Peter Luterančík z tímu Delirium Tremens, ktorí tvorili motorkári z Free Brothers, ktorí sa dvojkolesových tátošov: „My sme už dávno vyhrali. Víťazstvo v tejto súťaži je bolestivé, preto radšej nevyhráme.“ Vyplatilo sa, odniesli si cenu pre partiu, ktorá sa neponáhľa z krčmy domov. Cenu útechy získalo aj družstvo Dopi vodu, ktorému sa podarilo v Prešove poblúdiť.

Pomaly ďalej zájdeš

V týchto kategóriách zápolilo aj trio z Hanisky Filip Lenárth, Michal Jambrich a Marek Havran, ktoré napokon tiež získalo ďalšiu cenu útechy (spolu s družstvom Na dno). „Sme dlhoroční priatelia, občas sa stretneme v krčme v Haniske a dnes sme si povedali, že sa ideme zúčastniť tohto tu. Zjavne sme poslední, ale to nevadí. Sme toho názoru, že pomaly ďalej zájdeš, “ opísal taktiku Filip.

Udeľovali sa aj individuálne ceny. Naj pivárom sa stala paradoxne dvojica Tri tri pi, ktorá ako dvojica odbehla aj celé preteky. Keďže minimálny počet členov tímu bol tri, museli piť za troch. Najsympatickejšou pivárkou sa stala Nikola Polčová, ale organizátori ocenili aj ďalších pätnásť dievčat zapojených do súťaže.

Tour de bar sa nabaľuje

„Rýchlosť je jedným z kritérií, ale nie to najnosnejšie. Cien máme dostatok. Zmysel je stretnúť sa na pive s kamarátmi, prejsť sa Prešovom po viacerých podnikoch. Taký tour de bar, ktorí ľudia aj tak sem tam robia, “ povedal nám organizátor Peter Zakuťanský, ktorého potešilo, že akcia sa z roka na rok „nabaľuje“. Tohto roku sa zvýšil počet tímov na 18 (cca 70 aktívnych pivárov), na záver sa konal koncert kapely Strecha a rockenrollová vinyl párty 263 soundsystem. V tradícii chcú organizátori pokračovať, na budúci rok však Pivný beh Prešovom zrejme spravia v lete.

Linky:

Fotogaléria na materskej stránke: http://www.epresov.com/index.php?option=com_fotogaleria&view=article&id=1&Itemid=100&gal=448

Iná fotogaléria: http://pis.sk/clanok/9485/foto-pivny_beh.html

Článok Korzár: http://korzar.sme.sk/c/6199080/pivo-chutilo-rovnako-zenam-i-muzom.html

Video z Markízy:
http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/regiony/v-presove-sa-na-silvestra-pripravovali-pivom.html

Strecha – všetko o kapele: http://www.frenky.sk/clanok/730/20_rokov_strechy-obsah_serialu---.html

 
20.1.2012 | Pridal: Michal Frank | Reportáže | čítané: 6595 krát