Trochu osvedčenej mexickej klasiky do nového roku: Chilli con carne.
Chilli con carne
Potrebujeme: 500 g mleté mäso (môže byť bravčové pliecko), 1 konzerva paradajok, 1 konzerva čevenej fazule, 1 cibuľa, 1 hrnček mäsového vývaru, soľ, čierne korenie, 1 lyžica červenej papriky (sladkej), 1 - 2 (podľa chutil) lyžičky korenia chilli, olej.
Postup: Na oleji speníme nadrobno posekanú cibuľku (kto chce, môže dať aj slaninku), pridáme mäso, ktoré na prudkom ohni a za stáleho miešania opečieme. Podlejeme vývarom, pridáme konzervy (paradajky i fazuľu) a dobre premiešame. Varíme asi 15 minút a ďalších 15 minút dusíme pod pokrievkou. Túto mexickú špecialitu podávame s ryžou a tortillou (kukuričná placka, dá sa kúpiť ako polotovar).