frenky.sk

http://frenky.sk/clanok/569/susi.html

Suši

Sú Vianoce, teda ponúkam rybu na (pre nás Stredoeurópanov) netradičný spôsob - suši. Recept je od majstra kuchára Emila Hluboviča, ale musím čestne priznať, že keď som ho doma skúšal, nevyšlo...

Suši
Suši
Hádam budete mať pri systéme pokus - omyl viac šťastia ako ja...

„Keď Slovák robí prednášku o suši, je to ako keď by chcel robiť Japonec prednášku o bryndzových haluškách, “ povedal majster kuchár Emil Hlubovič a dodal, že v samotnom Japonsku študujú odborníci niekoľko rokov, aby mohli pripraviť dobré suši. Napriek tomu Korzáru poskytol recept na túto špecialitu.

Potrebujeme: mäso z lososa (chladené, nie mrazené), ryža suši, morské riasy nori, žltá reďkovka, citrón, biele korenie, vegeta, horčica, olej.

Postup: Čerstvého lososa zbavíme kože a tuku, vykostíme a vložíme na 24 hodín do marinády. Sú rôzne druhy, konkrétne tento kyslastý nálev tvorí olej, citrón, horčica a biele korenie. Uvaríme suši ryžu - nevarí sa klasickým spôsobom, ale v osolenej vode sa uvarí ako cestovina, s tým, že sa jemne rozvarí. Scedíme ju, ale nepreplachujeme (aby škrob ostal) a necháme vychladnúť. Do riasy zabalíme ryžu, lososa, žltú redkvičku a jemne okoreníme klasickou vegetou, ktorá sa na suši osvedčila. Z rolky nakrájame na kolieska.

 
26.12.2010 | Autor: Michal Frank | Recepty | čítané: 4003 krát