frenky.sk

http://frenky.sk/clanok/551/bravcove_stehno_s_tarhonou.html

Bravčové stehno s tarhoňou

Jednoduché, rýchle, lacné, chutné. Bravčové stehno.

Bravčové stehno s tarhoňou
Bravčové stehno s tarhoňou
Potrebujeme: bravčové stehno (do 1 kg), 1 cibuľu, soľ, červená paprika, tarhoňa

Postup: Na panvici zahrejeme olej s nakrájanou cibuľou a dáme do nej plátky mäsa okorenené červenou paprikou a soľou. Opečieme z oboch strán a necháme podusiť. Mäso pustí šťavu, ešte ho podlejeme a dusíme, kým nezmäkne.

Do výpeku potom vložíme tarhoňu, počkáme, kým zhnedne a zalejeme vodou (dvojnásobne v pomere k tarhoni). Podusíme, necháme vodu vyvrieť, keď sa tak stane, mala by byť tarhoňa hotová.

Tip: Ak je tarhoňa stále tvrdá, pridáme ešte trochu vody a necháme ju znovu vyvrieť.

 
7.11.2010 | Autor: Michal Frank | Recepty | čítané: 14055 krát