frenky.sk

https://frenky.sk/clanok/1290/snooker_a_biliard-sezona_sa_rozbehla_na_plne_obratky.html

Snooker a biliard: Sezóna sa rozbehla na plné obrátky

Mišo v Reflexe, Maťo s nábehom 97c.

Po výbornom predchádzajúcom roku sa rozbehla naplno snookrová (a tak trochu aj poolová, teda biliardová) sezóna v roku 2020.

Úvodným turnajom bola 1. Liga (T3) v Elite Snooker & Billiard Club v Bratislave (11. – 12. 1.).
Bratranci Michal Frank a Martin Oriňák na seba narazili v štvrfinále a z výhry sa tentoraz tešil Frank (3:2). Škoda prehry 1:3 s Kevinom Čižmarovičom v semifinále, ale tretie miesto je rozhodne fajn.
Naledoval prešovský turnaj Lineas Series (T3), kde Oriňák vrátil prehru Frankovi až vo finále. Vyhral 3:0 a celým turnajom prešiel bez straty frejmu, navyše s historicky najvyšším slovenským nábehom 97c (c - teda pri dohrávke, preto, žiaľ, nemohla byť stovka). V tento víkend bol skrátka nezastaviteľný, no až po finále nestratil frejm ani Frank.

Po turnaji sa dostali na tretie a štvrté miesto celkového slovenského rankingu.

V Bratislave bola opäť 1. liga (T4), kde sa opäť obaja prešovskí bratranci dostali na stupeň víťazov.
Michal Frank podľahol v semifinále Martinovi Kollárovi 0:3. Martin Oriňák zdolal Kevina Čižmaroviča 3:1, ale vo finále na Kollára nestačil (2:4). Skupiny zvládli hravo a v štvrťfinále prešli cez Košča (Frank) i Vranješa (Oriňák). Mali aj niekoľko nábehov, tesne sa dotýkali päťdesiatky (Oriňák 49, Frank 48).
Obaja postúpili aj na pozvánkový turnaj SK/CZ Masters II. , hostiteľom bol Royal Snooker Club Napajedlá.
Vyhral ho napokon favorit Aleš Herout.

Prešovčania prešli do play-off, v osemfinále nestačili na Čižmaroviča (Frank), resp. Stehlíka (Oriňák), ale nebol pre nich to zlý turnaj. Oriňák si pripísal aj nábeh 60.
Jeho otec Adrián opäť v skupine narazil na synovca Michala Franka, ktorý mal tentoraz namále, ale ustál to a zápas vyhral 3:2.

Biliard

Biliardový klub PKO Prešov zorganizoval 15. februára 2020 úvodné kolo 3. ročníka Východoslovenského biliardového pohára 2020. Prvého kola zo série deviatich turnajov v troch kluboch sa zúčastnilo sa 20 hráčov z Prešova, Bardejova, Košíc, Moldavy nad Bodvou. Turnaj bol otvorený pre všetky vekové kategórie. Hrala sa hra č. 8 v štyroch skupinách po 5 hráčov systémom každý s každým na 4 víťazné hry. Do finálovej osmičky postupovali prví dvaja z každej skupiny.
Po odohraní všetkých zápasov bolo poradie hráčov:
1. miesto Michal Šoltis HORSES Prešov
2. miesto Michal Frank HORSES Prešov, hosťujúci v BK PKO Prešov
3. miesto Zdenko Zavadinka BK PKO Prešov
3. miesto Ján Furjesz

Fotka k článku je z tohto turnaja, zdroj: https://www.facebook.com/BkPkoPresov/

Ešte perlička,
Do klubu BK PKO Prešov prišla natočiť profil Michala Franka a Kristiána Mrvu redaktorka relácie TV Markíza Reflex Lucia Lukušová.
Video tu: https://videoarchiv.markiza.sk/video/reflex/epizoda/27317-reflex

 
4.3.2020 | Pridal: Michal Frank | Šport | čítané: 4008 krát