frenky.sk

https://frenky.sk/clanok/1144/presovske_noviny_20_-_2016.html

Prešovské noviny 20 - 2016

Pred veľkou vodou varujú Prešovské noviny. Čo prináša nové číslo...

Hrozia nám v najbližšom čase ničivé záplavy? Signálov, že skutočne môžu prísť, je viacero. Téme sa venuje najnovšie číslo týždenníka Prešovské noviny.

Sme pripravení na extrémne počasie a povodne? Túto otázku si kladú Prešovské noviny v téme najnovšieho čísla 20/2016, ktoré je v predaji od utorka do pondelka 24. mája do pondelka 30. mája.

Bývalý primátor Prešova Pavel Hagyari má nový kšeft. S kým sa dohodol? Dočítate sa v Prešovských novinách. Vandali sa vybláznili na Delni i na pútačoch cirkusu, na súdoch padli dva vážne rozsudky, to je časť aktualít z Prešova. Je ich viac. Inovátori uspeli vo svete. Prešovčania už majú svoju pohyblivú kaviareň, pribudne aj retro bajk.

Aj v prešovskom športe sa toho veľa deje. Vrcholia futbalové súťaže. Čerstvý majster zbrojí: Slovenskej hádzanej neohrozene už desaťročie vládne Tatran Prešov. Majster oslavoval i zbrojil. Príde čerstvá posila z Ruska. Z Prešova odchádzajú Furlan (Paríž) i Kopčo (Lisabon).

Futbalový štadión v Bardejove dokončia v septembri. A propos, Bardejov. Mesto chce milióny na regionálnu kompostáreň. V Sabinove opravia železničnú stanicu. Kalmus vyhral súd o Biľakovu bustu. Okrem spravodajských materiáloch nájdete v Prešovských novinách aj príbehy, seriál či rozhovor so sabinovskou učiteľkou Máriou Magyarovou, ktorá už 50 rokov učí na jednej škole. Pôvodne chcela byť pediatričkou.

Dočítate sa o sklade soli v Solivare (ako vyzeral kedysi a dnes), o tom, že Štefan Hanigovský oživil tristoročný park so vzácnymi druhmi drevín v Ostrovanoch, aj o úspešných mladých Prešovčanoch. Jeden z nich vymyslel novú aplikáciu na MHD.

Novinky z obcí, z oblasti kultúry, poradňa, články o zdraví, strany deťom, auto-moto, počasie, poradňa i relax, to všetko je súčasťou Prešovských novín, spolu s televíznym časopisom Fotelka.

Info:
http://presov.korzar.sme.sk/c/8193147/pred-velkou-vodou-varuju-presovske-noviny.html

 
25.5.2016 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 3313 krát