frenky.sk

https://frenky.sk/clanok/1131/presovske_noviny_15_-_2016.html

Prešovské noviny 15 - 2016

Nové Prešovské noviny sa nesú v duchu hesla dom, byt, záhrada...

Dom, byt, záhrada sú témou Prešovských novín

Sezóna stavebníkov a záhradkárov začína, nielen známou výstavou ABC a preto je témou aktuálneho čísla týždenníka Prešovské noviny dom, byta záhada.

Týždenník Prešovské noviny prináša trojstranovú tému venovanú záhradkárom a stavebníctvu a pri tej príležitosti aj špeciálny kupón na predplatné za skutočne nízku cenu (len za 17 eur, čo je o trinásť eur menej, než by ste za noviny zaplatili v trafike.

Prešovské noviny č. 15/2016 sú v predaji od utorka 19. apríla do nasledujúceho pondelka.

Prinášajú aj ďalšie témy. Bude sa spoplatňovať vstup na Šarišský hrad? Čo sa za týždeň udialo v Prešove a čo zaznamenali policajné spisy? Čo bude s priestranstvom pred prešovskou stanicou?

Zaostalé regióny, vrátane štyroch okresov Prešovského kraja, má podporiť vláda finančnou injekciou. Ako s ňou naložia? Oscarový film Obchod na korze nakrútený v Sabinove oslávil okrúhliny. Mesto nás podviedlo, tvrdia vlastníci pozemkov. Za pravdu im dáva i prokuratúra. Správy z Bardejova, ale aj z okresu Svidník majú tiež miesto v týždenníku Prešovské noviny.

Synagóga v Bystrom je vzácna a preto sa jej týždenník venuje v jubilejnom vydaní seriálu Známe - neznáme pamiatky Šariša. V rozhovore otvára svoje srdce dramaturgička a spisovateľka Betka Verešpejová.

Šport je venovaný nielen volejbalistom Prešova, ktorí sa po roku znovu ocitli vo finále extraligy (s prognózami odborníkov), či hádzanárom, ktorí ich v tomto nasledujú. Priestor majú aj futbalové súťaže. Dočítate sa nielen to, ako hral Tatran, ale aj ako sa darilo klubom v nižších ligových súťažiach. Z čoho ťažia futbalové Ľubotice? Akú medailu majú kolkári z Veľkého Šariša? Džudo, ženská hádzaná, tučný výsledkový servis... Na športových stranách Prešovských novín je čo čítať...

Nechýba televízny program fotelka či Noviny špeciál, ktoré prinášajú strany určené deťom, krížovkárom, ženám i mužom (relax i auto-moto, už kto čo chce), všetkým (počasie) či kultúrne tipy.
(red.)

Aj tu: http://presov.korzar.sme.sk/c/8173476/dom-byt-zahrada-su-temou-presovskych-novin.html

A ďalšie týždenníky MY:
http://humenne.korzar.sme.sk/c/8173758/humenske-noviny-noviny-o-vas-a-pre-vas.html
http://poprad.korzar.sme.sk/c/8173940/noviny-spisa-tento-tyzden-z-ruk-nepustite.html

Môj úvodník k tomuto číslu Prešovských novín:

Stretneme sa v hale,
ako každý rok

Každý rok sa to opakuje. Tisíce ľudí mieria do Mestskej haly na veľkú výstavu určenú hlavne záhradkárom a stavebníkom. Mám rád jej atmosféru.
Niektorí tam idú cielene, nakúpiť si sadenice, bylinky, pozrieť stavebniny a podobne. Iní prídu náhodne, len tak. Nie som záhradkár a stavebné práce mi nehovoria nič (aj rekonštrukciu bytu riadila výlučne manželka), ale na výstavu chodím každý rok.
Občas kúpim korenie, med, čaj či nejakú rastlinu, vždy si dám niečo pod zub - v stánku alebo v zmontovanom salaši, stretnem x známych, spravím reportáž z podujatia i zo sprievodných akcií ako je súťaž v aranžovaní kvetov či megazávin.
Skutočne mám rád výstavu ABC, je to znamenie, že jar je definitívne tu a vonku bude čoraz krajšie a slnečnejšie.
Tento rok sa do haly chystám opäť. Nebudem sám. Navyše sme pre vás pripravili až tri strany venované tematike dom - byt - záhrada.
Nie, nevyhýbame sa vážnym témam. Aj v tomto čísle Prešovských novín ich niekoľko nájdete, v tom ďalšom prinesieme podrobnú analýzu najväčšej prešovskej kauzy posledných rokov, ale teraz sme vám i sebe chceli dopriať trochu jari, slnka a pohody.
Kedysi sa hovorilo: Prešovské noviny do každej rodiny. Platí to stále. Aj v dobách internetu a sledovania správ na mobile má stále svoje čaro zobrať do rúk klasické noviny. My v nich prinášame niečo pre každého. Deťom stále venujeme celú stranu, na svoje si prídu aj ženy, aj muži, mladší aj starší. A najlepšia forma, akou možno podporiť regionálnu žurnalistiku, je predplatné. Navyše nemusíte chodiť do stánku, každý týždeň vám noviny prídu do schránky. Preto sme pri príležitosti stavebníckej a záhradkárskej výstavy pridali špeciálny kupón. Za fakt nízku cenu môžete Prešovské noviny na celý rok predplatiť pre seba, alebo pre niekoho ako darček.
Na veľtrh ABC stavebníctva - Záhrada sa tento rok mimoriadne teším. Možno sa tam stretneme, ak áno, pokojne ma oslovte. Môžeme sa porozprávať. O novinách, o našom meste, alebo len tak, o jari, ktorá je definitívne tu.
MICHAL FRANK
šéfredaktor týždenníka Prešovské noviny

 
20.4.2016 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 2916 krát