frenky.sk

https://frenky.sk/clanok/1120/presovske_noviny_11_-_2016.html

Prešovské noviny 11 - 2016

Nové číslo týždenníka Prešovské noviny je už v predaji. Prináša informácie nielen o blížiacich sa sviatkoch, ale aj o kauzách v regióne či rozhovor s arcibiskupom.

Cestu k vrtom Američanom zakázali. Kauza ťažby ropy v obciach pri Bardejove sa posunula na úroveň prešovských a bratislavských úradov a súdov. Točí sa už o nej aj film a Prešovské noviny kauzu naďalej podrobne monitorujú. Vrie to aj v Prešove, kde ostáva zopár dní do definitívneho rozhodnutia o tom, čo bude s futbalovým štadiónom. Ostáva posledná nádej na dostavbu, mimoriadne sa majú zísť poslanci mestského zastupiteľstva

Číslo 11/2016 týždenníka Prešovské noviny je v predaji od utorka 22. marca do pondelka 28. marca.

Veľká noc ide a Prešovské noviny prinášajú nielen kauzy, ale aj informácie o megakrasliciach v regióne. Ďalej sú to viaceré aktuálne správy z Prešova. Ďalšie témy sú, ako delili dotácie v Sabinove a kde postavia nový supermarket známeho obchodného reťazca.

Na novú sezónu je pripravená unikátna jaskyňa Zlá diera, vynovený sklad soli v Solivare navštívili tisícky ľudí a od tejto tematiky neodbočuje ani pravidelný seriál o pamiatkach. Tentoraz hovorí o tom, že kaštieľ v Šarišských Dravciach skrýva v interiéri veľa zaujímavostí.

V profilovom rozhovore hovorí arcibiskup Ján Babjak aj o tom, že si kedysi nevedel predstaviť seba ako kňaza a prečo sa podľa neho KDH nedostalo do parlamentu. Zaujímavé čítanie, odporúčame.

V Novinách špeciál nájdete podobnosti o tom, kto sa chystá na Dobrý festival v Prešove. Ďalej je to všetko o medveďom cesnaku, všetko o dani za psa v mestách Prešov, Sabinov, Bardejov, Svidník a ďalších, ale aj všeobecné informácie, strany relax, deťom, krížovka i podrobné počasie pre celý región.

Nechýba ani celá strana riadkovej inzercie, s kupónom na bezplatné uverejnenie inzerátu a televízny časopis Fotelka.

Nové Prešovské noviny prinášajú tiež príbehy, kultúrne pozvánky, stranu Od vás či šport. V ňom nájdete podrobnosti zo všetkých aktuálnych futbalových súťaží v regióne, no aj správy z hokejovej baráže, o odchode Furlana z hádzanárskeho Tatrana či o novej videosúťaži Gól jari. Nechýba aktuálny volejbal (zvlášť ženský), ženská hádzaná a podrobný servis.
Týždenník predstavuje futsalového reprezentanta z Prešova Petra Serbina, šachový talent i dve významné osobnosti, ktoré získali olympijskú cenu fair play - Jána Eremiaša a Igora Libu.

Info: http://presov.korzar.sme.sk/c/8158758/presovske-noviny-pisu-o-kauzach-i-velkej-noci.html

Ilustračné foto: map

 
23.3.2016 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 2947 krát