frenky.sk

https://frenky.sk/clanok/1104/presovske_noviny_-_5_-_2016.html

Prešovské noviny - 5 - 2016

Piate tohoročné vydanie týždenníka Prešovských novín je na svete a všetkým ho vrelo odporúčam.

Nový číslo týždenníka Prešovské noviny je už na stánkoch. Popri vážnych témach rieši aj svätého Valentína.
PREŠOV. Piate číslo týždenníka pre okresy Prešov, Sabinov, Bardejov a Svidník je v predaji od utorka 9. februára až do nasledujúceho pondelka.
Nájdete v ňom kupón na bezplatnú riadkovú inzerciu v Prešovských novinách, plnofarebný televízny program, ale aj správy, ktoré hýbu týmto regiónom.
Dočítate sa, ako sa vyvíja situácia v prešovskej nemocnici. Téma dopravy v Prešove sa týka Sekčova a tranzitnej dopravy cez sídlisko. Časť kultúrneho centra v Sabinove sťahujú, vo Svidníku bol súd pre Biľakovu bustu a mesto Bardejov rokuje v Brazílčanmi o hnedom parku. Viac o potenciálnych investorom, aj o tom, prečo musia zaplatiť ministerstvu milión eur píšu Prešovské noviny.
Nechýba v nich ani aktuálna téma Valentín, či fašiangov. Týždenník mapuje fašiangové zábavy vo viacerých mestách a obciach. V profilovom rozhovore sa predstaví riaditeľka prešovského detského domova Dana Krištofová.
Nechýbajú informácie o východniarskych baladách, ktoré prespievali zvučné mená, či nevšedné príbehy. Napríklad vodnopólového talentu z Prešova, ktorý nerád pláva, bývalej vojačke, ktorá maľuje dáždniky či chovateľa holubov – pávikov z Veľkého Šariša.
Aj to, čo v posledne spomínanom meste opravia v priebehu roka sa dočítate v Prešovských novinách.
Nechýba seriál o známych - neznámych pamiatkach Šariša, tentoraz o drevenom chráme v Dobroslave či krimipríbeh zo zaprášeného archívu o tom, ako zo svadby nebolo nič.
Šport informuje o situácii v hokeji, futbale, hádzanej, volejbale, futsale, ale aj kickboxe. Všade je niečo nové. Hádzanársky Tatran vyhral Slovenský pohár, ten futbalový hľadá strelca, hokejisti idú do play-off z piateho miesta, zato na hokejistky čaká finále. K tomu všetkému je tu bohatý výsledkový a pozvánkový servis.
Súčasťou týždenníka sú aj Noviny špeciál s informáciami o zdraví, poradňou o druhom pilieri, kultúrnymi tipmi, podrobnou predpoveďou počasia pre región, stranami auto-moto, deťom, krížovka či relax.

Zdroj: http://presov.korzar.sme.sk/c/8134318/presovske-noviny-su-ladene-valentinsky.html

Foto: via

 
10.2.2016 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 3234 krát