frenky.sk

https://frenky.sk/clanok/1098/presovske_noviny_-_2_-_2016.html

Prešovské noviny - 2 - 2016

Druhé tohoročné vydanie týždenníka Prešovských novín je na svete a všetkým ho vrelo odporúčam.

V novinových stánkoch sa od utorka 19. januára objavilo druhé vydanie týždenníka Prešovské noviny v roku 2016. V predaji bude do nasledujúceho pondelka.

Prešovské noviny otvorili v minulosti na svojich stránkach tému ťažby ropy v Smilne a ďalších obciach neďaleko Bardejova. Kauzu sleduje aj v tomto roku a medzi americkou ťažobnou spoločnosťou a protestujúcimi obyvateľmi to vrie. Podrobne sa téme venuje v aktuálnom vydaní.

Prečo sa vzdal funkcie riaditeľ Zariadenia pre seniorov Harmónia na Cemjate v Prešove? A prečo pustil hádzanársky Tatran svojho hráča Olivera Rábeka do Kataru? Odpovede na tieto otázky prináša týždenník Prešovské noviny.

Hádzanej sa venuje aj v exkluzívnej reportáži z Poľska. Len pár kilometrov od našich hraníc je úplne iný hádzanársky svet. A s trénerom volejbalistov Prešova, úradujúcich majstrov, rozoberá doterajšiu časť sezóny.

Nevídanú informáciu prinášajú Prešovské noviny z kaštieľa vo Finticiach. Našiel sa tam úžasný poklad, a to na netradičnom mieste. Priamo na záchode.

Prituhlo a zdá sa, že prichádza pravá zima. Nielen tradičný podrobný článok o počasí, ale aj informácie o tom, kde sa lyžuje a korčuľuje sa tiež dočítate v Prešovských novinách. Aj o tom, ako to vlastne teraz bude s ľadohodinami na starom prešovskom „zimáku“.

Cesty sú jednou z hlavných tém v Prešove. Obyvatelia spod Kalvárie sú nešťastní, Stavbou cesty boli poškodené okolité ulice a ľudia žiadajú ich rekonštrukciu. Peniaze, ktoré prišli ako kompenzácia od Národnej diaľničnej spoločnosti, sa totiž rozkotúľali inde.

V prešovskej nemocnici to stále vrie, sestričky sú vo výpovedi, aktuálne novinky sú v Prešovských novinách
Na súde pokračuje prípad orezaných stromov, v ktorom figuruje správca lesov. Vo Svidníku poslanci výrazne skresali rozpočet a pustili sa do primátora. Nechýba ani krimi - čo sa deje v Zborove po brutálnej lúpeži, po ktorej muž zomrel?

V profilovom rozhovore nového čísla Prešovských novín odpovedá na zvedavé otázky známy svojrázny rezbár Milan Janič. ´

V čísle sa dočítate aj o donských kozákoch, o PUĽS-e, či nájdete pútavý príbeh Prešovčanky Vierky Potášovej, ktorá si ostrihala vlasy, aby pomohla iným.
Nechýbajú obľúbené seriály. V prípade unikátkych pamiatok sa dozviete o barokovej kúrii v Brezovici, a kriminálny prípad zo zaprášeného archívu má príznačný názov: Príliš jarný sex.

Na športe, sú okrem už spomínaných článkov, aj správy z kuchyne futbalového Tatrana a ďalších tímov východu, z hokeja (aj s pripomenutím si životného jubilea Jaroslava Hrabčáka), futsalu a ďalších športov.
Samozrejmosťou je podrobný výsledkový servis, ako aj pozvánky na aktuálne športové a kultúrne podujatia v regióne.

Súčasťou Prešovských novín je plnofarebná príloha s televíznym programom Fotelka na celý týždeň a Noviny špeciál, ktoré prinášajú informácie z oblasti zdravia (ako správne užívať lieky), ďalej o zmenách, ktoré nastali od nového roku (napríklad ako je to s hypotékami po novom), kultúrne tipy (patrí zosnulému grandióznemu umelcovi menom David Bowie), stranu určenú deťom, humor, kuriozity, krížovku či spomínanú podrobnú predpoveď počasia na najbližší týždeň.

Zdroj: http://presov.korzar.sme.sk/c/8121650/druhe-cislo-tyzdennika-presovske-noviny-je-uz-v-predaji.html

Tiež na: http://hux.sk/nase-clanky/novinari/spravodajstvo/item/89722-presovske-noviny-druhe-cislo-tyzdennika-je-uz-v-predaji

A staré avízo na premiérové číslo: http://www.frenky.sk/clanok/1097/presovske_noviny_-_1_-_2016.html

 
20.1.2016 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 3491 krát