frenky.sk

https://frenky.sk/clanok/1067/hubovy_perkelt.html

Hubový perkelt

Nie každá hubárska sezóna je vydarená. V každom prípade však treba mať poruke nejaký rýchly recept.

Potrebujeme:
huby (rôzne druhy, hlavne hríbovité, ale môžu byť pridané aj plávky apod.), smotana na varenie (prípadne na šľahanie, tá je lepšia), cestoviny, 2 cibule, olej, soľ, čierne korenie, vegeta, mletá červená paprika, trochu mlieka a hladkej múky

Postup:
Na oleji popražíme cibuľu, pridáme huby, osolíme, povegetíme, okoreníme a dusíme, kým huby nie sú mäkké. Poprášime červenou paprikou, podlejeme vodou a zahustíme mliekom, v ktorom sme rozmiešali múku. Nakoniec pridáme smotanu na varenie (12 %) alebo na sľahanie (33 %). Cestoviny uvaríme podľa návodu a podávame s hubovou omáčkou.

 
4.9.2015 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 7212 krát